Vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > O obci > Aktuality > MOBILNÍ SBĚR - PODZIM 2023

MOBILNÍ SBĚR - PODZIM 2023



Datum konání:
11.9.2023

MOBILNÍ SBĚR - PODZIM 2023

 

Vážení obyvatelé Pěnčína, milé sousedky a sousedé,

opět je pro vás připraven mobilní sběr odpadu. Je to letos už podruhé, první se uskutečnil na jaře. Také tentokrát máte možnost bezplatně odevzdat přebytečné věci, které by vám jinak překážely na dvorku nebo v zahradě.

Přebírán bude nebezpečný odpad, jako jsou barvy, obaly od agrochemikálií a podobně. Stejně tak můžete mobilní sběr využít, pokud se potřebujete zbavit starého nábytku, koberců nebo oblečení. Kompletní seznam přebíraných věcí najdete na zadní straně tohoto letáku.

Upozorňuji, že svozová společnost od nás nemůže přijmout například stavební suť. Elektrospotřebiče zase můžete v průběhu roku odevzdat ve sběrném dvoře nebo v místě takzvaného zpětného odběru. Podobně je to i s pneumatikami.

Děkuji vám za vstřícnost a za ochotu podílet se na tom, aby naše obec byla zase o něco čistější. Myslím, že pěkné prostředí k životu si zasloužíme všichni.

 

Bc. Eva Knajblová, starostka

 

Informace k organizaci pravidelného podzimního úklidu formou mobilního sběru, který proběhne v sobotu 30. 9. 2023.

 

    Časový harmonogram pro předání odpadů:

Stanoviště (obec)

Čas předání odpadů

                          Pěnčín

9:30 - 10:00 – prostranství před Hospodou U kaple

 

10:15 - 11:00 – prostranství před firmou Palička

 

Ve stejný den provede SDH Pěnčín od 9:00 hodin sběr klasického železného šrotu obvyklým způsobem.

 

Přebírané odpady:

Nebezpečný odpad - jedná se o odpad toxický nebo jinak nebezpečný; např. barvy, fotochemikálie, agrochemický odpad včetně obalů, oleje, tuky.

Objemný odpad - jedná se o odpad z domácností, který je rozměrný a není možno ho umístit do popelnic. Např. staré koberce, linolea, starý nábytek, vyřazené oblečení apod.

Pneumatikyse nepřijímají (podléhají zpětnému odběru). Místa zpětného odběru jsou uvedena na webu Ministerstva životního prostředí mzp.cz a pro kolektivní systém na stránkách www.eltma.cz.

Vyřazená elektrozařízení se nepřijímají. Tato zařízení můžete zdarma odevzdat v průběhu celého roku ve sběrných dvorech nebo kterémkoliv místě zpětného odběru elektrozařízení.

Stavební odpady - cihly, omítky, betony, eternit apod., nebudou odebírány.

Eternit může být odebrán jen na předchozí objednávku obce (do samostatného kontejneru v předstihu sběrové soboty nebo v průběhu roku).

 

Veškeré přijímané odpady budou předávány zaměstnancům společnosti FCC Prostějov v den přistavení vozidel a kontejnerů na místě k tomu určeném.

 

S odpady se bude nakládat způsobem vyhovujícím současným legislativním a ekologickým normám. Obsluha má za povinnost koordinovat manipulaci s odpadem, nikoliv jej sama nakládat.

 

Mobilní sběr - podzim 2023.pdf